• Home >>

Magnesiumpillen vol belastende stoffen

no-magnesium-pills

Een pil of capsule bestaat wel voor 50% tot 80% uit overbodige ingrediënten die het lichaam kunnen belasten. De meeste medicijnen en voedingssupplementen gemaakt in de vorm van pillen, capsules of softgels.

 De werkzame stoffen (vitamines bijv.) zijn echter zeer gering en wegen niet meer dan miligrammen. Toch moet de gebruiker deze kunnen vasthouden om in te nemen.
Om een pil te maken, voegt de fabrikant in aanvulling op de actieve ingrediënten, een variëteit aan andere ingrediënten (hulpstoffen) toe om de ruimte op te vullen (vulmiddelen), om de ingrediënten bijeen te houden (bindmiddelen) en om te helpen om ze in het lichaam weer af te breken(disintegratiemiddelen).
Meestal is het zelfs nodig om de tablet te coaten ter bescherming en maskering van smaak en geur (coatings) of om ze door de slokdarm te laten glijden (glijmiddelen).

Vul, bind, glij-en smeermiddelen

Een pil bevat vulmiddelen
Vulmiddelen zijn noodzakelijk voor het fabricatieproces, maar betekenen voor de pil zelf niets meer dan slechts het opvullen van ruimte. De pil moet immers groot genoeg zijn voor menselijke vingers om gemakkelijk te hanteren. Enkele veel gebruikte vulmiddelen zijn lactose (melksuiker), microcrystaline cellulose, maïszetmeel, suikers, wei en gist.

Een pil bevat bindmiddelen
Bindmiddelen worden gebruikt om bij het samenpersen van de pil de bestanddelen bijeen te houden. Enkele veel voorkomende bindmiddelen zijn povidone, xanthan gom en carbopol (een acrylhars). Sommige vulmiddelen dienen ook als bindmiddelen en worden aangeduid als vul/bindmiddelen.

Een pil bevat smeer-, glij- en plastificeermiddelen
Ingrediënten die veel gebruikt worden zijn smeer/glijmiddelen, plastificeermiddelen en coatings.
Smeer/glijmiddelen zijn o.a. magnesium steartaat, stearinezuur, natriumstearyl fumaraat en gehydrogeneerde plantenolie.

Plastificeermiddelen worden gebruikt om de flexibiliteit van de coating te vergroten, opdat ze niet barsten of schilferen.
Ze kunnen ook gebruikt worden om de smaak en/of geur van de actieve stoffen tegen te houden. Een vaak gebruikte coating is shellac - dezelfde laksoort die gebruikt wordt op houten vloeren en boten!

Coatings, kleur- en smaakstoffen

Een pil bevat disintegranten
Disintegranten vergemakkelijken het uiteenvallen van tabletten in de maag. Zeg maar om alle hulpstoffen die nodig waren om de pil te maken, weer los te weken van de werkzame stoffen. Veel gebruikte disintegranten zijn o.a. crospovidone, roscarmellose natrium en gellan gom.

Een pil bevat een coating
Coatings helpen te voorkomen dat een tablet te snel oplost of zelfs in de mond uiteen valt.

Een pil bevat vaak kleurstoffen
Een verscheidenheid aan kleurstoffen kan gebruikt worden. Kleurstoffen of pigmenten zijn o.a. titanium dioxide (wit) en ijzeroxide (rood of geel).


Time released capsules / tablettenBevatten een samenstelling van micro-pillen die zo ontworpen zijn dat ze op verschillende tijden uiteenvallen in het spijsverteringskanaal. Iedere micro-pil bevat een beetje van de actieve ingrediënten en vulmiddelen gecoat met een mix van shellac of andere bestanddelen. De specifieke samenstelling van de chemische stoffen in de coatings regelen de tijdsduur die de micro-pil nodig heeft om op te lossen in maag en/of spijsverteringskanaal.

Genezing begint met in jezelf te geloven en niet wat anderen beweren!
Zechstein 
Ancient Magnesium

Advertentie