• Home >>

Strooizout in Duitsland verkocht als Zechstein badkristallen.

Hier waren we al langer bang voor.  De producent van Zechstein magnesium maakt voor 95% industriële magnesium, slechts 5% wordt gebruikt voor cosmetische toepassingen. Distributeurs kunnen bij de fabrikant industriële magnesiumvlokken (Type B25)  kopen die voor velerlei toepassingen kunnen worden gebruikt o.a. voor gladheidsbestrijding (magnesium strooizout). Nu wordt dit strooizout in Duitsland ook aangeboden voor cosmetische toepassingen.

Zechstein Strooizout aangeboden voor de huid!!!

Het moet echt niet gekker worden. In Duitsland worden zakken Zechstein  magnesium flakes Type B25 aangeboden als een product wat geschikt zou zijn voor in bad. Het betreft hier  echter een technisch product wat absoluut niet gecertificeerd is voor huidtoepassingen. Naast dat de dermatologische test misleidend is bij normaal gebruik en (bewust) is uitgevoerd met een zeer lage magnesiumconcentratie 0,5% (pure magnesium olie is 31%) bevat deze magnesium ook nog eens  

zeer hoge concentraties lithium, Barium, Strontium, Ammonium etc. Deze hoeveelheden kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Er wordt dus geclaimd dat het dermatologisch getest is, maar hier zit een vies addertje onder het gras...........Lees verder hieronder.


De voedingsindustrie misleidt ons ook regelmatig met mooie slogans en claims en daar vallen we massaal voor. Je hebt het vast wel op televisie gezien!

  • Optimel Griekse stijl yoghurt honing walnoot smaak

Juridisch zitten ze bij Optimel goed door de woorden 'smaak' en 'stijl' te gebruiken. Maar het is nogal stijlloos, deze 'Griekse' drinkyoghurt zónder honing, en zónder walnoot.

Jan Stam
Magnesium specialist

25 KG Zechstein Magnesium Type B25 wordt als badzout verkocht voor 24,30 per 25 Kg. Maar ook als strooizout voor 19,30 25 Kg. En dat door dezelfde firma.

Onderaan de pagina zie je het dermatologisch rapport.
Normaal wordt gemiddeld een oplossing van ca. 5%  gebruikt voor bad of voetbad als het effect wil hebben op de magnesium-huishouding of in geval bij  huidziekten zoals psoriasis. Dus 100 liter water in een bad met daarin 4 - 5 Kg. magnesiumvlokken.

Wat lezen we in dit dermatologische rapport?? (zie 1e pagina) dat de geteste concentratie 0,5 % was . Dus 500  gram magnesiumvlokken in een ligbad of 50 gram in een voetbad. Deze concentratie is zo laag dat er geen huidproblemen kunnen ontstaan maar wel negatieve gezondheidsproblemen.
Een 0,5% concentratie heeft geen aantoonbaar therapeutisch effect, dus kan je het maar beter als strooizout gebruiken!

[pdf-embedder url="https://zechstein-ancient-magnesium.nl/wp-content/uploads/2016/12/dermatologisch_Studie_eng-1.pdf"]