• Home >>

Waarom magnesiumolie het beste voor je is.

"Magnesiumchloride kan via de huid worden opgenomen, dat is makkelijk en veilig!

Magnesium olie aanbrengen via de huid is een snelle en veilige manier van magnesium suppletie.

Magnesium olie is 31% zeer zuivere en natuurlijke magnesiumchloride (zout) en zuiver water. Door de olieachtige structuur wordt het magnesiumolie genoemd, de magnesiumolie wordt snel via de huid opgenomen (onze huid is ons grootste orgaan) en komt direct in de bloedbaan terecht zonder soms vervelende bijwerkingen zoals diarree en/of andere problemen die kunnen ontstaan door vulmiddelen, glansmiddelen, smaakstoffen of anderszins. 


Magnesium in de vorm van capsules of pillen bevatten vaak relatief veel van deze stoffen. Iedere fabrikant beweert dat zijn magnesium verbinding beter wordt opgenomen dan anderen, het is een discussie die altijd wel zal blijven bestaan. Wij vinden dat je beter gebruik kunt maken van 100% natuurlijke middelen zonder chemische- of andere hulpstoffen die niet in je lichaam thuishoren. Dat is magnesium chloride olie, 100% zuiver en 100% natuur. 

Magnesium pillen of capsules, veel slechte stoffen.

Je neemt niet alleen magnesium in maar ook de vulmiddelen, glansmiddelen, smaakstoffen en kleurstoffen.

Hoeveel werkzame magnesium zit er werkelijk in en tablet of pil? Wanneer je ervan uitgaat dat in veel gevallen het tablet uit 80% vulstof bestaat en 20%  werkzame ingrediënten, dan ligt het voor de hand dat de kwaliteit en eigenschappen van de vulstof in belangrijke mate het ene product van het andere onderscheid.

Een pil of capsule bestaat uit: hulp en vulstoffen (E-nummers) , glansmiddelen, kleurmiddelen, glijmiddelen, suikers, bewaarmiddelen enz.

Zechstein Ancient Magnesium Tabletten en capsules

Veel gebruikte verbindingen van magnesium zijn tegenwoordig: -L-aspartaat, -arginaat, -ascorbaat, -aspartaat, -caprylaat, -citraat, -cysteïnaat, -fumaraat, -gluconaat, -glutamaat, -glycinaat, -ketoglutaraat, -Krebs, -lactaat, - lysinaat, -malaat, -methionine, -nicotinaat, -orotaat, -salicylaat, -succinaat, -tartraat en -taurinaat en aminozuurgecheleerd magnesium.

Als je door een of andere reden geen magnesiumolie kunt gebruiken en dus toch pillen neemt, dan kun je volgens onze bevindingen het beste de volgende magnesiumsupplementen nemen.

Magnesium in biologisch beschikbare vormen die redelijk goed opneembaar zijn:
• Magnesiumcitraat.
• Magnesiumgluconaat.
• Magnesiumlactaat.

Magnesiumolie heeft vele toepassingen.

Al in 1915, zocht Prof. Pierre Delbet, een Franse arts, een oplossing om wonden te reinigen zonder dat weefsels beschadigden. Hij ontdekte dat een oplossing van magnesiumchloride niet alleen een zeer effectief ontsmettingsmiddel was maar ook onschadelijk voor weefsels is. Tot zijn verbazing bleek dat magnesiumchloride een groot effect had op de activiteit van leucocyten (witte bloedcellen) en fagocytose (vernietiging van bacteriën, schimmels en andere indringers) .