• Home >>

Wetenschappelijke onderbouwing en gezondheidsclaims.

Sterk groeiende aandacht van wetenschappers voor magnesium.

 Dr. Burton Altura en Dr. Bella T. Altura, twee wereldberoemde onderzoekers op het gebied van magnesium, vertelden dat zij gedurende de 40 jaar van hun onderzoek naar magnesium totaal gechoqueerd waren door het gebrek aan aandacht voor dit levensbelangrijke mineraal. Zij vinden dat de reguliere geneeskunde het belang van magnesium NOG VEEL MEER zou moeten erkennen en dit mineraal moeten gaan toepassen wanneer er sprake is van symptomen die door een mogelijk magnesiumtekort veroorzaakt kunnen worden.

analytische_chemie_nedlab

Inzichten worden positiever

Gelukkig zijn de inzichten aan het veranderen door de steeds overtuigendere bewijzen van het grote belang van magnesium op het menselijk functioneren. De toekomst van onze kinderen staat op het spel, steeds meer kinderen krijgen de diagnose ADHD, PDD-NOS of Austisme. Ook hier is het bekend dat een tekort aan magnesium de oorzaak zou kunnen zijn.

De positieve werking van Magnesium op ons lichaam is zó indrukwekkend en overtuigend dat de FDA (Federal Drug Administration) en de EFSA (European Food Safety Authority) een groot aantal gezondheidsclaims voor voedingswaren hebben goedgekeurd. Nu nog de artsen en doktoren overhalen om in plaats van medicijnen natuurlijke mineralen zoals magnesiumchloride voor te schrijven. Een goed magnesiumgehalte zou veel mensen op een goedkope manier een stuk gezonder houden. Het zou mensen bekrachtigen en onafhankelijker maken, om nog maar te zwijgen over al het lijden dat door het aanvullen van magnesium zou kunnen worden voorkomen.

FDA (Federal Drug Administration)


De FDA is in de Verenigde Staten van Amerika een agentschap van de federale overheid dat de kwaliteit en veiligheid van voedsel, toevoegingen daaraan en medicijnen bewaakt, maar ook de behandeling van bloed, medische producten, toestellen met elektromagnetische straling en cosmetica controleert. De FDA dwingt de naleving van gedeeltes van de Public Health Service Act af.

Wat toont het *wetenschappelijk onderzoek aan?

* Verklaring van Wikidepia

Magnesium draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

Vermoeidheid (of moeheid) is een staat van lichaam en geest waarbij een persoon zich verminderd in staat voelt activiteiten te ondernemen en zich slaperig voelt. Vermoeidheid is over het algemeen een gevolg van een zware lichamelijke of geestelijke inspanning of een lange periode zonder slaap. Vermoeidheid kan echter ook een symptoom zijn van een lichamelijke of geestelijke aandoening. Als er sprake is van snelle vermoeibaarheid in combinatie met andere klachten, zoals malaise, spierzwakte en duizeligheid, kan dit duiden op het chronische vermoeidheidssyndroom.

Magnesium draagt bij aan een normaal energieleverend metabolisme.

Metabolisme is het vastleggen van zonne-energie of chemische energie door de aanmaak van reservestoffen, het vrijmaken van energie uit o.a. opgenomen stoffen en reservestoffen, het gebruik van bouwstoffen en energie als bron voor alle biologische processen.

Magnesium draagt bijaan de instand houding van normale tanden en botten.

Normale tanden en botten zijn sterk en taai, magnesium houdt deze situatie in stand en voorkomt een breuk.

Magnesium bijdraagt aan een elektrolytenbalans. Elektrolyten worden standaard opgenomen uit de voeding en hun concentraties worden nauw gereguleerd door hormonen. Bij ernstige verschuivingen in de elektrolytenbalans kunnen hartklachten of neurologische symptomen optreden.

Magnesium draagt bij aan een normale werking van het zenuwstelsel

De hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen in de rest van het lichaam vormen samen het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel zorgt voor verbindingen tussen de verschillende hersengebieden onderling, en tussen de hersenen en de rest van het lichaam. Het zenuwstelsel speelt een coördinerende rol bij alle handelingen zoals het aansturen van de spieren, het verwerken van zintuigelijke prikkels en de emotionele en verstandelijke processen. Het wordt onderverdeeld in het centrale zenuwstelsel, het perifere zenuwstelsel en het autonome zenuwstelsel.

Magnesium draagt bij aan een normale eiwitsynthese

Eiwitsynthese is de productie van eiwitten op basis van de genetische informatie in de cel. Veel eiwitten katalyseren chemische reacties. Zulke eiwitten worden enzymen genoemd. Enzymen zijn verantwoordelijk voor de stofwisseling, waarbij voedingsstoffen kunnen worden omgezet in bouwstoffen en energie.

Magnesium draagt bij aan een normale werking van de spieren.

Spieren zijn onmisbaar voor het menselijk lichaam. Je hebt spieren nodig bij alles wat je doet. De belangrijkste is de hartspier, wanneer deze niet normaal functioneert kunnen er problemen ontstaan. In het lichaam zijn meer dan zeshonderd soorten spieren te vinden. Elke spier heeft een eigen unieke functie. De grootste spier de Musculus gluteus maximus trekt het been krachtig naar achteren om te wandelen, te rennen en de trap op te lopen. Andere spieren zijn bijvoorbeeld betrokken bij de spijsvertering, en andere bij de ademhaling. Een normale werking van de spieren is dus extreem belangrijk.

Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces.

Voortdurend maakt ons lichaam nieuwe cellen. Op die manier kan het lichaam groeien en beschadigde en verouderde cellen vervangen. Nieuwe cellen ontstaan door celdeling. Bij celdeling ontstaan uit 1 cel 2 nieuwe cellen, uit deze 2 cellen ontstaan er 4, dan 8, enzovoort. Gewoonlijk regelt het lichaam de celdeling goed. Elke cel bevat informatie die bepaalt wanneer de cel moet gaan delen en wanneer zij daarmee weer moet stoppen. Soms kan er iets misgaan door allerlei schadelijke invloeden: bijvoorbeeld door roken of overmatig zonlicht. Meestal zorgen reparatiegenen voor herstel van de schade. Soms faalt dat beschermingssysteem. Dan gaan genen die de deling, groei en ontwikkeling van een cel regelen fouten vertonen. Treden verschillende van dat soort fouten op in dezelfde cel, dan kunnen deze zich ongecontroleerd gaan delen.

Magnesium draagt bij aan een normale eiwitsynthese

Eiwitsynthese is de productie van eiwitten op basis van de genetische informatie in de cel. Veel eiwitten katalyseren chemische reacties. Zulke eiwitten worden enzymen genoemd. Enzymen zijn verantwoordelijk voor de stofwisseling, waarbij voedingsstoffen kunnen worden omgezet in bouwstoffen en energie.

Magnesium draagt bij aan een normale psychologische functie.

Zoals het denken, de concentratie, het gevoelsleven, de motivatie, de agressieregulatie, de waarneming en het leren.