Vragen en antwoorden

  • Welke magnesium bevelen jullie aan?
  • Is Regenesis magnesium 100% NATUURLIJK?
  • Waarom zou ik magnesium gebruiken?
  • opname via de huid
  • samenstelling van magnesiumolie
  • bewaren magnesiumolie

Magnesium is een natuurproduct en bestaat uit zuiver magnesiumchloride uit magnesiumbronnen over de hele wereld.


•Magnesium olie bestaat uit zuiver water met 31% magnesiumchloride. Het voelt olieachtig aan vandaar de naam magnesiumolie.


•Magnesium kristallen zijn een vaste vorm van magnesiumchloride en bevatten 47% magnesiumchloride.

Wat is het verschil met Dode Zeezout?

Het verschil is aanzienlijk, in dode zeezout zit bijna 2 x zoveel kalium (meststof, smaakversterker) als magnesium en ook een aanzienlijke hoeveelheid natrium (keukenzout). In veel commerciële Dode Zeezout zit vrijwel niets meer aan magnesium, eigenlijk alleen kalium en natrium de magnesium wordt eruit gehaald voor andere doeleinden. Het grootste nadeel is echter dat Dode Zeezout vervuild is door mens en millieu.


Magnesiumchloride daarintegen wordt gegarandeerd geleverd met zuivere magnesium uit een door mens en millieu onaangetaste bronnen.

Wat is het verschil met Himalayazout?

Himalayazout is een van de beste natuurlijke zouten ter wereld. Het bevat veel mineralen en is zeker veel gezonder dan gewone zeezout, Keltisch zeezout of keukenzout. Jammer genoeg bevat het maar weinig Magnesium. Himalaya magnesium daarentegen is de zuivesrte magnesium ter wereld maar is zeer kostbaar en nog niet in Europa verkrijgbaar.

Bestaat er ook Himalayamagnesium?

Jazeker dat bestaat maar is zeer zeldzaam en is door de zeer hoge zuiverheid de beste magnesium ter wereld en daardoor ook vrij duur. Het wordt gevonden aan de hellingen van het Himalaya gebergte op ca. 4500 meter hoogte waar miljoenen jaren geleden de zeespiegel was. Himalaya magnesium bevindt zich in diepe meren (troggen) en kan op een volkomen natuurlijke manier gewonnen worden zonder schade te brengen aan het milieu of landschap, daardoor is het ook een zeer ecologisch verantwoord product. Deze magnesium wordt nog niet vrijgegeven voor export door de Tibetaanse overheid.

Ik heb last van een prikkeling als ik magnesiumolie op mijn huid smeer, kan dat kwaad?

Dit kan absoluut geen kwaad. Het is een vaker voorkomend verschijnsel bij mensen met een gevoelige huid en een magnesiumtekort. Als je er last van hebt kan je de magnesiumolie verdunnen met 50% water (bewaar de rest in een glazen of plastic flesje voor later gebruik - géén metaal en niet langer bewaren dan 2 weken) na een week kan je de concentratie langzaam verhogen totdat je huid eraan gewend is. Soms is het raadzaam alleen benen en armen in te smeren en de gevoelige plekken te vermijden.


•In zeldzame gevallen: Als je huid echt pijn gaat doen en dit zo blijft is het van belang even te stoppen en een therapeut te raaplegen.

Na het insmeren blijft er soms een witte laag op mijn huid achter, wat is dat?

Magnesiumolie bestaat voor 31% uit chloride (magnesiumzout) deze kunnen kristallen vormen uit het zweet of vocht in de huid. Zout trekt vocht aan en zo ontstaan kristallen. Als je de magnesium direct na het wassen opsmeert zal je er minder last van hebben.Dit zijn kristallen uit het vocht (zweet) in de huid. Als u magnesium op uw huid smeert, trekt dit in eerste instantie vocht aan uit de huid. Vervolgens wordt het magnesium opgenomen en blijven andere kristallen op de huid achter. Naarmate de huid schoner is (bv direct na wassen) zal dit effect minder optreden en geen 'witte waas' zichtbaar zijn.

Ik krijg een allergische reactie kan dat kwaad?

In sommige magnesium oliën zitten extra stoffen (geurtjes of kleurstoffen) deze kunnen een allergische reactie veroorzaken of ....in zeer, zeer zeldzame gevallen ben je allergisch voor magnesium in het algemeen. Als dat zo is dan raden we je ten sterkste af magnesium supplementen te gebruiken en zoveel mogelijk goede magnesiumrijke voeding te eten. je vindt veel websites die je kunnen inlichten hierover. Vraag altijd advies aan een arts of deskundige bij allergische reacties.

Kan ik een overdosis magnesium binnenkrijgen?

Via de huid kan er géén overdosis magnesium ontstaan, het lichaam regelt de magnesiumopname heel nauwkeurig en een teveel wordt gewoon via de nieren/urine afgescheiden. Het is de veiligste manier van magnesiumsuppletie.•Mensen met ernstige nierproblemen/falen wordt ontraden om elke vorm van magnesium te gebruiken.


•Bij orale inname, pillen, poeders of vloeibaar, kunnen er bij extreem hoog gebruik wel problemen


ontstaan, zie bijwerkingen.